Luistertip: Ólafur Arnalds

Luistertip: Ólafur Arnalds

1467

Bekend is hij nog niet in Nederland, maar hij komt in augustus wel naar ons land: Ólafur Arnalds. Tijdens het Amsterdamse Bos-festival zal de IJslandse muzikale virtuoos optreden in een setting die prima bij zijn muziek past. Gewoon, in een park, tussen het groen, waar zijn subtiele en sensuele muziek optimaal tot zijn recht kan komen. IJslanders staan tenslotte dicht bij de natuur en worden veelal ook geïnspireerd door die zelfde natuur.

Muzikaal multitalent
Ólafur Arnalds’ werk is vrijwel volledig  instrumentaal en vormt een mengelmoes van ambient, new age en elektronische muziek. Ook klassieke invloeden zijn duidelijk waarneembaar. Echte luister- en ontspanmuziek, perfect voor op de achtergrond tijdens een borrel. Arnalds is een muzikaal wonder, want zijn carrière startte hij als drummer in bands die hardcorepunk en heavy metal op het repertoire hadden. Als zelfstandig muzikant is hij een nieuwe weg ingeslagen en speelt sinds 2007, toen zijn debuutalbum uitkwam, ook piano en strijkinstrumenten. Daarnaast produceert hij muziek voor films en tv-series, zoals bijvoorbeeld Broadchurch. In 2008 tourde hij samen met Sigúr Ros, dé IJslandse band van de laatste jaren.

Acht albums
Inmiddels heeft Arnalds 8 albums op zijn naam staan; in 2013 kwam zijn nieuwste album uit. De titel, ‘For now I am winter’, komt ook als track voor op het 12 nummers tellende werk. De nummers zijn ingetogen en gevoelig. Op het deels vocale album is in drie tracks een rol voor Arnór Dan Anarson weggelegd.

For now i am winter Olafur ArnaldsOp 18 augustus zal hij in het Amsterdamse Bos naast oudere nummers ongetwijfeld ook tracks van dit album spelen. Voor veel Nederlanders zal het de eerste kennismaking worden met deze 27-jarige IJslander. Wellicht betekent dit concert het startpunt voor meer bekendheid in Nederland…

Meer lezen over Ólafur Arnalds? Dat kan via zijn officiële website www.olafurarnalds.com. Op deze website zijn diverse tracks te beluisteren en heeft Arnalds ook bladmuziek geplaatst.

Vergelijkbare berichten