Volvo V40 Carbon Edition garandeert exclusiviteit

Volvo V40 Carbon Edition garandeert exclusiviteit

3760

In een oplage van slechts 343 stuks presenteert Volvo de V40 Carbon Edition. Een unieke middenklasser: de eerste auto met carbon carrosseriedelen.  Honderd exemplaren zijn voor de Nederlandse markt bestemd.

Speciaal voor autoliefhebbersVolvo V40 Carbon Edition
De V40 doet het, mede dankzij aantrekkelijke versies voor zakelijke rijders, erg goed op de Nederlandse markt. Ook de ruime keuze aan motoren, opties en aankledingsmogelijkheden draagt bij aan het succes van Volvo’s kleinste model. De speciale V40 Carbon Edition is volgens Volvo bedoeld voor ‘liefhebbers van een auto met een verfrissende hightech uitstraling en een sportief karakter. Voor mensen die zich willen onderscheiden van de massa’.

Diverse accenten van carbonVolvo V40 Carbon Edition
Onderscheiden doet deze V40 zich zeker van de massa. De basis wordt gevormd door de sportief ogende V40 R-Design. Afwijkend zijn onder meer het dak, de spiegelkappen en de instaplijsten. Die zijn allemaal vervaardigd van koolstofvezel (carbon). Het gebruik van Carbon voor het dak zorgt voor verlaging van het zwaartepunt van de Volvo.

Ruime standaarduitrusting
De auto heeft daarnaast een dakspoiler en 19 inch velgen met speciale afwerking. Ongeacht welke motorversie gekozen wordt, krijgt de koper standaard een verlaagd sportonderstel. Het interieur kenmerkt zich door diverse high tech elementen, rode veiligheidsgordels en een bekleding van gecombineerd leder en nubuck. Op de standaarduitrusting is niet bespaard,  want Xenonverlichting, verwarmbare voorstoelen en voorruit en een uitgebreid navigatiesysteem zijn allemaal aanwezig.

Twee motoren en nu te bestellenVolvo_V40_Carbon_04
Deze bijzondere V40 Carbon Edition is inmiddels te bestellen. Er is keuze uit 1 diesel- en 1 benzinemotor. De diesel is de D4 met 140kW/190pk, goed voor maximaal 230km/h én 20 procent bijtelling. De andere motor is de T5, een benzinemotor die 180kW/245pk produceert en net iets meer dan 6 seconde nodig heeft om de sprint van 0 tot 100km/h per uur af te leggen. Zijn topsnelheid ligt op 240km/h.

De uitlevering van de Carbon Editions start in de zomer. Hij is verkrijgbaar voor 42.495 euro voor zowel de V40 T5 Geartronic als de D4 Geartronic.

Vergelijkbare berichten