Nieuw topmodel Volvo: de XC90 Excellence

Nieuw topmodel Volvo: de XC90 Excellence

916

Volvo lanceerde vorig jaar op de Autosalon van Genève een nieuw topmodel: de XC90 Excellence. Een exclusieve uitvoering waarmee het merk inspeelt op behoeften vanuit de markt aan een onderscheidende, extra luxueuze SUV in het hoge segment. Deze nieuwe uitvoering is nu ook in Nederland leverbaar. Voor een bedrag van 126.000 euro is deze ‘opper-Volvo’ uitgerust met vier riante in leder uitgevoerde zitplaatsen. Verder is hij standaard uiteraaard voorzien van vrijwel alle denkbare luxe en hoogwaardige techniek. Volvo monteert extra chromen details aan de buitenzijde van de auto, voor onderscheid met de reguliere XC90-modellen..

Volop luxe en comfort
Inzittenden krijgen in deze Volvo een unieke ervaring van Scandinavische luxe, raffinement, comfort en stijl. Het interieur is onder andere afgewerkt met hoogwaardig leder en het beste kristalglas van het toonaangevende Zweedse kristalhuis Orrefors. In de auto kunnen dranken naar wens kunnen worden gekoeld of verwarmd. De vier zitplaatsen achterin deze XC90 hebben een massage- en ventilatiefunctie en zijn individueel verstelbaar. Tussen de achterstoelen is een console gemonteerd met daarin onder andere een gekoelde opbergruimte, een USB-aansluiting en een extra speaker voor het verbeterde, standaard Bowers & Wilkins Premium Sound System. Verder zijn er uitklapbare tray tables aanwezig en subtiele houtstrips op de portieren. Samen met de extra geluidsisolatie biedt deze XC90 Excellence een hoog niveau van luxe, rust en comfort.’

Lage uitstoot en bijtelling
De plug-in hybride XC90 Excellence heeft de beproefde T8 Twin Engine onder de motorkap. De aandrijflijn met benzinemotor biedt keus uit diverse rijmodi. Het gecombineerde maximumvermogen bedraagt 299 kW (407 pk); het maximumkoppel is liefst 640 Nm. De auto komt door de lage CO2-emissie van slechts 49 g/km in aanmerking voor slechts 15 procent fiscale bijtelling bij zakelijk gebruik.

Volwaardig topmodel
Met deze nieuwe uitvoering in de XC90-reeks zet Volvo een bijzonder fraai topmodel neer. Met een chique ingetogen uitstraling, geheel volgens Scandinavische tradities. Werkelijk alle luxe, comfortverhogende zaken en moderne veiligheidssystemen zijn standaard aanwezig. De enige keuze die Volvo nog biedt zijn 10 exterieurkleuren en 2 kleurstellingen voor het interieur.

Vergelijkbare berichten