De nieuwe Volvo V60, een traditie voortgezet

De nieuwe Volvo V60, een traditie voortgezet

904

Volvo heeft een naam hoog te houden als het gaat om grote stationcars. Het begon ooit met de 140- en 240-serie en later volgden de 740- en 760-modellen. Robuuste, oersterke en bijzonder ruime gezinsauto’s die sterk hebben bijgedragen aan Volvo’s merkidentiteit. Nadat Volvo was omgeschakeld naar nieuwe modelbenamingen vormde de V70 meer dan 20 jaar de kern van het gamma stationwagons.

Aangescherpt design
Inmiddels heeft Volvo de 2e generatie V60 gelanceerd, die de eerste serie V60 na 6 jaar opvolgt. Een volledig nieuw model, uitgevoerd in de aangescherpte, typisch Scandinavische Volvo designtaal. Wederom betreft het een praktische lifestyle stationcar, die net als de vorige V60 niet meer de kenmerkende rechte achterzijde van de V70’s heeft. Hierdoor oogt de V60 dynamisch, gedrongen en compacter dan hij in werkelijkheid is.

Nieuw platform, veel keuze
De nieuwe V60 staat op het nieuwe, door Volvo zelf ontwikkelde modulaire SPA-platform. De auto is daardoor op meerdere fronten ruimer dan zijn voorganger. De bagageruimte is gegroeid, maar ook de beenruimte voor- en achterin de auto. Door de langere wielbasis is de instap achterin verbeterd. In het interieur wordt gebruik gemaakt van fraaie en stijlvolle materialen, waaronder chroom en aluminium. Er is keuze uit uiteenlopende type bekleding: stof, leder of een combinatie daarvan. Uiteraard biedt Volvo de keuzemogelijkheden in diverse kleurstellingen aan.

Hoog niveau veiligheid
De uitrusting van de nieuwe V60 is naar een hoger plan getrokken. Ook de basisuitvoering profiteert hier van. Standaard zijn onder andere LED-verlichting rondom, Electronic Climate Control met 2 zones, roofrails, elektrische bedienbare achterklep en een 9-inch touchscreen. Het geavanceerde actieve veiligheidssysteem City Safety, inclusief Autobrake is op alle uitvoeringen aanwezig. Dit systeem zorgt voor automatisch afremmen bij een dreigende aanrijding. Het herkent zowel fietsers, voetgangers als grote dieren, zowel bij daglicht als in het donker. Volvo levert iedere V60 standaard af met Oncoming Lane Mitigation, ESP en andere stuurhulpsystemen.

Vier motoren: benzine en diesel
In eerste instantie zijn er 4 motoren beschikbaar: 2 benzine (T5 en T6) en 2 diesel (D3 en D4). Uniek is de T8-variant, een plug-in hybride. Goed voor een vermogen van 286kW/390pk Deze topuitvoering krijgt altijd vierwielaandrijving mee en is pas later beschikbaar. De nieuwe V60 staat vanaf aankomende zomer in de showrooms, als Momentum- en Inscription-uitvoering. Prijzen starten bij 43.995 voor de D3 diesel (110kW/150pk) en de T5 benzine met Geartronic transmissie. De auto kan vanaf nu besteld worden.

Vergelijkbare berichten