Volvo XC40 verkozen tot Auto van het Jaar

Volvo XC40 verkozen tot Auto van het Jaar

926

Volvo heeft voor de eerste keer in haar bestaan de prestigieuze Auto van het Jaar-titel in de wacht gesleept. Uit de shortlist van 7 overgebleven kandidaten heeft de internationale vakjury de volledig nieuwe Volvo XC40 als favoriet beoordeeld. De bekendmaking vond plaats vlak voor de start van de aankomende autosalon van Genève.

Veel Europese belangstelling
Voor Volvo is deze prijs een enorme opsteker, die bevestigt dat men met het gekozen design en de technische uitvoering van het model de juiste weg is ingeslagen. De auto is sinds enkele dagen in Nederland leverbaar en Volvo meldt dat er in korte tijd al 20.000 Europese bestellingen zijn geplaatst. Ook de internationale pers was vanaf het moment van lancering enthousiast. De XC40 wordt daarom vrijwel zeker een verkoophit, met name in de zakelijke markt. Het model moet veel nieuwe klanten aantrekken en at past in de ambitie van Volvo om komende jaren verder te groeien.

Complete reeks SUV’s
De XC40 bevindt zich in een voor Volvo nieuw marktsegment, dat van de compacte premium SUV. Een groeiend segment, waarin zich onder andere de Audi Q1 en BMW X1 bevinden. SUV’s zijn al langere tijd booming en samen met de XC60 en XC90 biedt Volvo nu een complete lijn van 3 SUV’s aan. De XC40 staat op het volledig nieuwe CMA-platform, waarop later ook nog andere varianten in de ’40’-serie zullen verschijnen.

Binnen het XC40-programma is er in eerste instantie keuze uit diverse benzine- en dieselmotoren. Op termijn lanceert Volvo ook een hybride versie en een volledig elektrische variant. Daarover is op dit moment nog geen detailinformatie bekend.

Prijzen vanaf 40 mille
De prijzen van Volvo’s kleinste model starten bij 39.975 euro. Dit is het tarief voor de T3-versie met driecilinder Drive-E benzinemotor, met een vermogen van 115kW/156pk. Standaard zijn dan onder andere 17 inch lichtmetalen velgen, LED-koplampen en een digitaal 12,3 inch instrumentenpaneel. Voor de XC40 zijn diverse interessante optiepakketten leverbaar om veiligheidsvoorzieningen, luxe, aankleding en gebruiksgemak naar een hoger plan te tillen. Enkele daarvan zijn adaptieve cruise control, Cross Traffic Alert, Rear Collison Warning en Pilot Assist. Een overzicht van alle uitvoeringen, prijzen, standaarduitrusting en technische gegevens is te vinden op de website van Volvo Nederland. In de carconfigurator is de XC40 naar eigen wens samenstellen.

Vergelijkbare berichten