Volvo voert upgrade door op de XC90

Volvo voert upgrade door op de XC90

1098

Volvo heeft de XC90, het grootste SUV-model van het merk, verder verbeterd en het modelprogramma aangepast. De wijzigingen hebben vooral betrekking op de standaarduitrusting en de optiemogelijkheden.

Geen diesels meer
In lijn met de toekomstvisie van Volvo faseert het merk de dieselmotor langzaam uit. De XC90 is er daarom vanaf nu alleen als B5 Mild Hybrid en als T8 Plug-in Hybrid. Beide aandrijflijnen zijn voorzien van vierwielaandrijving. Door montage van banden met lagere rolweerstand hebben alle XC90-uitvoeringen een verlaagde CO2-uitstoot. De XC90 Recharge T8, voorzien van19- of 20-inch wielen, heeft een CO2-emissie van slechts 48 g/km. Daarom is op deze uitvoering het halftarief voor de motorrijtuigenbelasting van toepassing.

Veiligheid naar een hoger plan
Een andere  technische noviteit is dat de topsnelheid van alle versies voortaan op 180 km/h begrensd is. Hiermee wil Volvo zijn leidende positie op het gebied van veiligheid onderstrepen. Achterliggende gedachte is dat binnen enkele jaren niemand meer overlijdt of zwaar gewond raakt in een Volvo personenauto. Voor de Nederlandse markt wordt de XC90 voortaan standaard geleverd met Adaptive Cruise Control met Pilot Assist alsmede IntelliSafe Surround. Dit totaalpakket aan systemen bestaat onder andere uit BLIS (Blind Spot Information System), Cross Traffic Alert en Rear Collision Warning. Het geheel biedt de bestuurder ondersteuning op drukke wegen met meerdere rijstroken en daarmee extra actieve veiligheid. Met deze upgrade zijn nu alle beschikbare veiligheidssystemen op elke XC90 standaard.

Meer interieuropties
Voor het interieur van de XC90 was er altijd al ruime keuze in aankleding en afwerking. Bekledingen in diverse kleuren stof en leer, maar ook verschillende sierlijsten en hemelbekledingen. Een nieuwe optie is een ledervrij interieur, in combinatie met de volledige nieuwe woltextiel bekleding. Deze nieuwe optie is beschikbaar voor de Inscription-uitvoering. De Advanced Air Cleaner zuivert de lucht in de auto; liefst 95 procent van het fijnstof kan tegengehouden worden. Dit systeem heeft een deeltjessensor en biedt ook de mogelijkheid tot voorconditionering en voorzuivering.

Ook nieuw: de optionele draadloze smartphonelader, die voldoet aan de belangrijke Qi-standaard. In lijn met reguliere Bowers & Wilkins-audiosystemen is ook het audiosysteem in de XC90 geüpgraded met onder meer een nieuwe conus en tweeters en een verbeterde versterker.

Drie luxe uitvoeringen
Volvo lanceert tegelijk met de upgrade een nieuwe uitvoering: de Business Pro. Een rijk aangeklede versie met onder andere Keyless Drive, DAB+ radio en een verwarmbaar stuurwiel. Voor de Recharge T8 komt hier nog bovenop: 4 zone Electronic Climate Control, parkeerverwarming en geïntegreerde uitlaateindpijpen met een zilverkleurige diffusor.

De Volvo XC90 B5 AWD Mild hybrid en de Recharge T8 AWD Plug-in hybrid zijn beide leverbaar vanaf € 83.995, in Business Pro-uitvoering. De meerprijs voor de Inscription-uitvoering bedraagt € 4.000. De meerprijs voor de sportievere R-Design-versie is vastgesteld op € 5.000.

Vergelijkbare berichten