Verkoop Polestar 2 officieel gestart

Verkoop Polestar 2 officieel gestart

1091

In 2018 lanceerde Polestar, een nieuw merk van Volvo, de Polestar 1. Een chique, volledig elektrische 2-deurs coupé met een begerenswaardige uitstraling en interessante techniek. Dit model moest Polestar als nieuw sexy elektrische automerk stevig in de markt zetten en interesse opwekken voor de nog volgende modellen.

Tweede model
De Polestar 2 werd, logischerwijs, het volgende model op de introductiekalender. In 2019 werd de auto gepresenteerd, maar de daadwerkelijke productiestart zou nog enige tijd op zich laten wachten. Net als de ‘1’ is de Polestar 2 eveneens volledig elektrisch. Hij is vanaf nu eindelijk officieel te bestellen. Online kon al enige tijd worden vooringetekend, maar de orderboeken zijn nu dus echt geopend. De verwachte eerste leveringen aan Nederlandse klanten staan gepland voor juli.

Wat is het voor auto?
Deze nieuwe Zweed, maar made in China, is een 4-deurs gezinsauto. Nou, feitelijk 5-deurs, want al lijkt hij op een sedan, hij heeft een praktische grote achterklep. De vormgeving is Scandinavisch clean en sterk Volvo-georiënteerd, zowel van binnen als van buiten. Dat mag als compliment gezien worden want de huidige Volvo designtaal is fraai en succesvol gebleken. Het interieur is rustig en zakelijk met weinig ruimte voor kleur en franje. Het wijkt qua vormgeving wel af van de meer traditionelere stijl van Volvo.

Fraaie techniek
De Polestar 2 is technisch gelijk aan de nog kersverse Volvo XC40 Recharge. Dit betekent een elektromotor op de vooras én één op de achteras. Ze zijn samen goed voor een vermogen van 408 pk en een koppel van 660Nm. Verder is er een 78 kWh lithium/ion accupakket aan boord. Iedere Polestar 2 heeft ook standaard vierwielaandrijving. Best indrukwekkende specificaties. De acceleratie van 0-100 km per uur verloopt dan ook in slechts 4,7 seconde. Volgens de nieuwste WLTP-norm bedraagt de actieradius maximaal 470 km.

Eenvoudig modelprogramma
De Polestar 2 is er in één uitvoering. Standaard heeft de auto een Google Android infomediasysteem. Het biedt toegang tot Google Assistant, Google Maps en Google Playstore. Het is te bedienen via het 11 inch grote touchscreen maar ook via spraakbediening. Iedere ‘2’ wordt geleverd met onder andere adaptieve cruise control, verkeersbordherkenning, parkeersensoren voor en achter, regensensor, automatisch dimmende binnen-en buitenspiegels en een groot glazen panoramadak. Verder krijgt de koper verwarmbare voorstoelen en achterbank, een verwarmbaar stuurwiel, elektrische bedieningsfuncties voor de bestuurdersstoel en een premium audiosysteem van Harman Kardon.

Weinig opties
De prijslijst van de Polestar 2 laat weinig opties zien. Er kan onder andere geopteerd worden voor een bruinlederen interieur, 20 inch lichtmetalen spaakvelgen, een inklapbare trekhaak en het Performance Pack. Dit pakket bevalt wat uiterlijke aanpassingen, waaronder 20 inch velgen, maar ook high end schokbrekers en remmen.

Online bestellen
Een Polestar 2 kan niet bij een fysieke dealer besteld worden, maar alleen online. Via een strakke en informatieve website, waar wit de hoofdkleur is. De auto is rijklaar verkrijgbaar vanaf 59.800 euro. En daarmee kost hij zo goed als evenveel als de populaire Tesla Model 3. Het is dan ook zijn belangrijkste concurrent…

Vergelijkbare berichten